Spelen, leren en beleven op de boerderij!             Neem contact op

Spelen, leren en beleven op de boerderij!             Neem contact op

Spelen, leren en beleven op de boerderij!             Neem contact op

Kinderopvang

Wij verwelkomen u en uw kind in ons prachtig nieuwe en ruim opgezette agrarische kinderopvang. Dagelijks hebben wij de mogelijkheid om opvang te bieden aan 64 kinderen van 0 tot 4 jaar, ingedeeld in 4 verticale groepen. En aan 44 kinderen van de basisschoolleeftijd, ingedeeld in 2 verticale groepen.

Vanaf start schooljaar 2021-2022 is het op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag mogelijk om uw kind deel te laten nemen aan de peutergroep. Peuterwerk is voor alle kinderen in de leeftijd van 2,5 jaar tot de 4e verjaardag. In de groep zitten maximaal 16 kinderen. Peuterwerk kan een extra uitdaging zijn en een voorbereiding op de basisschool.

Kinderopvang Buitengewoon biedt naast uitdagende binnen- en buitenruimtes extra faciliteiten als een moestuin, boerderij, nabij liggend natuurgebied en contact met ouderen via de zorgboerderij gevestigd op hetzelfde erf.

Binnen

Het nieuwe kinderdagverblijf is volledig nieuw ingericht en voldoet aan de laatste GGD eisen. De groepen zijn extra ruim opgezet zodat kinderen echt de ruimte krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Aan de binnenzijde van het nieuwe kinderdagverblijf is er gekozen voor veel licht door grote raampartijen. De vele ramen bieden daarnaast een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Bij de inrichting van de ruimtes is er gekozen voor een natuurlijk kleurenpalet.

Buiten

De uitdagende buitenruimtes bieden kinderen volop kans om op avontuur te gaan! In de buitenruimte voor de kleintjes vinden we onder andere een zandbak, een blotenvoetenpad en een trekkerpad. De buitenruimte van de grote kinderen beschikt over een volleybalnet, trampoline en grote glijbaan. Ook de buitenruimtes voldoen aan de laatste eisen van de GGD. Onder begeleiding van een van onze professionele pedagogisch medewerkers zijn we iedere dag zo veel mogelijk buiten.

Agrarisch kinderdagverblijf

Samen met de kinderen gaan we knuffelen met koeien, eieren rapen bij de kippen en kroelen met de poezen. Dagelijks geven we hangbuikzwijntje ‘Truus’ lekker te eten en ervaren kinderen de kringloop van ons voedsel. Unieke faciliteiten die ons agrarisch kinderdagverblijf biedt.

We zien de boer de beesten verzorgen, het land bewerken en onderhoud verrichten. Tussen boer en opvang zijn er strikte afspraken over gebruik van machines. Deze worden slechts op gezette tijden gebruikt. Daarnaast gaan kinderen nooit zonder begeleiding naar de boerderij.

Moestuin

Op het erf vinden we ook een moestuin. Elk seizoen zien we nieuwe gewassen verschijnen. De kinderen leren te zorgen voor de planten, leren hoe de planten voelen, ruiken en smaken. Zintuigen worden geprikkeld en kinderen leren met respect om te gaan met de natuur en waar voedsel vandaan komt.

Zorgboerderij

Op hetzelfde erf als de opvang vinden we ook twee zorgboerderijen. Elke doordeweekse dag komen ouderen hier genieten van dagbesteding op de boerderij. Jong en oud ontmoeten elkaar op de boerderij. Even een praatje maken, samen wat drinken en af en toe een gezamenlijke activiteit.

Ook tussen zorgboerderij en kinderopvang zijn er afspraken gemaakt. Zo geldt onder andere de regel dat kinderen naar ouderen komen en niet andersom.
 


Natuurgebied

Meteen achter de boerderij vinden we een prachtig natuurgebied met kikkerpoelen, verschillende soorten bomen, heide, bloemen en planten. Het natuurgebied biedt een uitgelezen kans om op onderzoek te gaan! We gaan op zoek naar kikkervisjes, zien de prachtigste vlinders voorbij fladderen, lopen door de modder en rennen door de heide.